Hvor fantastisk var vel ikke den russiske ballettdanseren Anna Pavlova, som fikk ei så nydelig kake oppkalt etter seg?? Den er iallefall helt utrolig god, og er en tradisjon hos meg på 17. mai.
Den lager seg nesten selv, men du må beregne god tid.. Den skal nemlig steke en time!
6 eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
1 ts maismel
1 ts vaniljesukker
Fyll:
5 dl kremfløte
Friske bær
Tegn opp en sirkel på 26 cm i diameter på et bakepapir.
Visp eggehvitene til hard skum i en helt ren bolle.
Ha i eddiken mens du visper. Tilsett sukker, maisenamel og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret, innenfor sirkelen.
Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 250 grader til 100 grader. Stek bunnen til marengesen er sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat.
Rett før servering vispes fløten tilsatt sukker til krem.
Pynt med rikelig med bær
Rett før servering vispes fløten tilsatt sukker til krem.
Pynt med rikelig med bær
Og den smakte helt fantastisk:)
SvarSlett